Allt du behöver veta om en intensivkurs körkort

08 augusti 2022 Camilla Holmgren

editorial

Intensivkurser blir allt mer populära över hela världen. Denna typ av kurs gör det möjligt för dig att ta körkort på kortare tid än traditionella körkurser. I den här artikeln kommer vi att diskutera vad intensivkurser är, varför de är fördelaktiga, vilka olika typer av kurser som finns tillgängliga samt de olika priserna för intensivkurser.

Vad är en intensivkurs körkort?

Intensivkurser är en typ av körkortsutbildning som gör att du kan ta körkort på kortare tid än traditionella körkortsutbildningar. Den största fördelen med intensivkurser är att de kan skräddarsys efter dina behov och ditt schema. Det betyder att om du har en hektisk livsstil kan du ändå passa in en intensivkurs i ditt schema.

intensivkurs körkort

Typer av intensivkurs körkort

Det finns olika typer av intensivkurser, bland annat sådana som pågår i en vecka, två veckor eller till och med längre. Priserna för intensivkurser varierar beroende på kursens längd och intensitet, men räkna med ett pris från cirka 12 000 kronor och uppåt. Det är viktigt att komma ihåg att även om intensivkurser kan vara dyrare än traditionella körlektioner så kan du få ditt körkort mycket fortare än den traditionella vägen. Det finns många körskolor som erbjuder intensivkurser för körkort och Silverstadens trafikskola är ett exempel.

Om du vill ta ditt körkort snabbt är intensiva körkurser det bästa alternativet. Med en intensivkurs kan du lära dig i din egen takt och skräddarsy kursen efter dina behov. Priserna varierar beroende på kursens längd, men intensivkurser är en investering som sparar dig tid i längden!

  • En veckas intensivkurs i körning: Dessa kurser är idealiska om du vill ta körkortet snabbt. De omfattar vanligtvis cirka 40 timmars körlektioner, fördelade på fem dagar.
  • Två veckors intensivkurs: Om du har en hektisk livsstil eller vill ägna mer tid åt att lära dig köra kan en intensivkurs på två veckor vara bättre för dig. Dessa kurser omfattar vanligtvis cirka 80 timmars körlektioner, fördelade på tio dagar.

Fler nyheter