Allt om motoroptimering

10 november 2019 admin

Motoroptimering är en ganska vanlig åtgärd. För dig som inte är bekant med begreppet så betyder det förbättring av motorer. Optimeringen kan göras både på person-, och lastbilar. Motorns funktioner uppgraderas, något som kan leda till bland annat lägre förbrukning av bränsle. Åtgärden innebär en justering av bilens eller lastbilens styrenhet för motorn.  

 

Allt som har med bilar att göra kräver en fysisk kontakt. Allt förutom motoroptimering. Den sker nämligen digitalt och utförs givetvis av experter då ett exempel på sådana hittar du om du klickar på följande sajt – https://www.team1.se/.

 

Givetvis är varje motoroptimering anpassad till bilen/lastbilen och dess motor.  

 

 

Den berömda bränslebesparingen vid motoroptimering

 

Motoroptimeringens mest kända och möjligtvis största fördel är att den ger motorn en större effektivitet. Den leder i sin tur till en sänkt bränsleförbrukning. Som resultat sänks även kostnaderna för bränsle, något alla bilägare är tacksamma för.

 

Med andra ord är det ingen myt – en väl utförd uppgradering av motorn kan leda till lägre bränslekostnader. Som en andra fördel finns det även förbättringen av bilens belastning vid olika vridmoment vilket gör att varje körning blir mer skonsam för bilen själv.

 

Behövs en motoroptimering?

 

Behövs en motoroptimering? Nej, det är inte obligatoriskt att göra en motoroptimering på bilen eller lastbilen. Åtgärden ingår inte i det vanliga underhållet utan är något som väljs separat och är helt och hållet frivilligt. Visserligen är det alltid en bra idé att investera i en uppgradering som kan sänka bränslekostnaderna om man har råd med det.

 

Idag anges det att en motoroptimering kan sänka bränsleförbrukningen med 5 -10 % beroende på bil och årsmodell.

 

Långt ifrån alla bilverkstäder erbjuder motoroptimering så det gäller att hitta den rätta att gå till. Fråga gärna en bilexpert vad en sådan åtgärd kan göra för just din bil innan du bestämmer dig för att göra optimeringen.

Fler nyheter