Är du en kreativ DIY-själ?

14 juni 2020 william_eriksson

Om du är en kreativ, skapande och påhittig person som ser nya saker i allt du kan hitta så har du säkert testat att bygga möbler, konstverk och diverse andra saker av gamla lastpallar. Att göra konstverk och sälja lastpallar är en tacksam marknad då råvaran eller materialet sällan kostar mycket. Lastpallarna kommer ju ofta i samband med annan leverans då du köpt eller beställt något; kanske möbler, plantor eller andra större produkter. Tyvärr ligger ofta lastpallar slängda och bortglömda ute i naturen lite här och var, så finner du dessa och skapar konst av dem så är råvaran extremt billig.

 

Vad kan en lastpall förvandlas till?

Många har nog sett inspirationsbilder på bord, soffor eller bardiskar designade utifrån lastpallar. Vad har du för nya och kreativa idéer? Kan lastpallen bli till en koja för barnen, en bur åt kaninerna eller varför inte en söt liten lådbil? Med billigt material som annars går till spillo eller återlämnas till en pallcentral så törs många testa sig fram utan rädsla. Måla en pall och använd den som hylla för blommor utomhus eller måla den, dekorera med ljusslingor och låt den agera sänggavel inomhus. Vad skulle du göra om du fick tänka fritt utifrån just en lastpall?

 

 

Den kreativa processen

För att inte blockera dig själv och din kreativitet är det bra att redan från början ställer in dig på att att du inte ska sälja lastpallarna, utan bara tänka på att du får go wild and crazy och testa dig fram. Vilken färg väljer du? Blir det för inomhus- eller utomhusbruk? Behöver du en eller flera pallar och i vilken storlek? Kanske väljer du att bygga med flera pallar ovanpå varandra och får till en kaxig tonårssäng? Eller varför inte bygga en vadderad, mjuk och skön hund- eller bebishage med hjälp av ett gäng pallar? 

Fler nyheter