Bilservice är till nytta för både förare och fordon

02 januari 2020 patrick_pettersson

Att besiktiga sin bil är inte samma sak som att serva den. Servar man bilen regelbundet så upptäcks eventuella fel i tid och bilen blir säkrare. I långa loppet undviker man också de stora reparationerna och kan till och med även få ner bränsleförbrukningen. En annan sak som kan vara bra att installera i vårt kalla klimat är en motorvärmare. En motorvärmaren är bra för bilen. En varm motor drar mindre bränsle än en kall och är därför mycket bättre för miljön. 

 

Så länge behöver motorvärmaren vara igång

Det finns en hel uppsjö olika motorvärmare att välja på och enklast är att kontakta en verkstad som exempelvis en bilverkstad i Gröndal http://bilvard.net/autoexperten-bilverkstad/

Det är en bra idé att börja använda en motorvärmare när temperaturen utomhus närmar sig nollgradigt och det brukar att räcka med att sätta på den en halvtimme innan man ska ge sig iväg. Blir det runt 15 grader kallt vill motorvärmaren gärna vara igång två till tre timmar för att vara hinna jobba effektivt. Ju kortare inkoppling av motorvärmaren som behövs desto bättre är det för miljön.

 

 

Byt filter regelbundet

Om nu motorvärmaren är bra för bilen så är nog AC:n bra för bilföraren. Men inte alltid. En AC måste kontrolleras och rengöras regelbundet. Annars kan den om man är allergiker skapa stora problem då den kan sprida både pollen, mögel och kvalster i bilen. På en bilverkstad kan man lätt få hjälp med att byta filter på AC:n. Detta ska helst göras en gång om året och kör man mycket i stadstrafik kan det vara värt att kontrollera filtret någon extra gång. Värt att tänka på är också att inte sänka temperaturen i bilden allt för mycket. Helst inte under 20 grader eftersom luftvägarna slemhinnor lätt torkar ut om luften blir för torr. Lagom är bäst. 

Fler nyheter