Däckservice i Stockholm

20 juli 2021 jonas_olsson

Det gäller att ha koll på däcken och mönsterdjupet så att man kör lagligt och säkert. Sommardäck ska ha ett mönsterdjup på minst 1,6 millimeter men får gärna ha 3 millimeter. Detta för att få så bra säkerhetsegenskaper som möjligt, och för att minimera risken för vattenplaning på våta vägar. Ett vinterdäck ska ha minst 3 millimeter mönsterdjup, men för att klara snö och slask så bra som möjligt, får de gärna vara 5 millimeter. 

Man kan naturligtvis skifta däck själv på sin bil, men det är ofta ett tungt och smutsigt arbete eftersom man sällan har professionella verktyg att använda sig av. Vänder man sig istället till däckservice i Stockholm får man både hjälp med att kontrollera däckdjupet och att få däcken placerade på rätt plats. De däck med störst mönsterdjup ska alltid sitta bak men det är också skillnad på höger och vänster däck. Däckens mönsterriktning får heller inte bli fel eftersom säkerheten då kommer att påverkas.

 

Få hjälp med att hitta rätt däck

Att välja rätt däck till sin bil är inte alltid det lättaste. Genom att vända sig till däckservice kan man få hjälp med att hitta däck som både passar bil, körsätt och den typ av vägar man oftast kör på. Bra och säkra bildäck kan kosta en slant och för att de ska hålla så länge som möjligt är det viktigt att man förvarar sina undanstoppade däck på rätt sätt. 

De ska placeras plant på ett svalt, mörkt och torrt ställe. Eftersom däck är känsliga för olja och kemikalier ska man helst inte förvara dem i ett garage, utan ett mörkt förråd med kontrollerad temperatur är bättre. De flesta serviceställen för däck  och däckbyte erbjuder också förvaring i så kallade däckhotell. Då kan man vara säker på att däcken magasineras på rätt sätt så att hållbarheten inte påverkas negativt.

 

Fler nyheter