Delta i smart pallutbyte

02 januari 2020 Lily_Hansen

Det är smart att vara ansluten till en pallpool. Lastpallar är en förbrukningsvara, som alltid måste finnas på ett lager. När pallarna börjar tryta måste man genast skaffa hem fler. Många företag har dagliga utleveranser som lastas med truck och hämtas av transportbilar. Kunder vill ofta ha snabba leveranser, och det duger inte att pallarna har tagit slut. Ibland får man själv stora leveranser, och får många pallar över. I en pallpool görs en avräkning över hur många man har lämnat och hur många man har fått. Det är ett praktiskt och smidigt system.

 

 

Var med i poolen

Har man för många pallar, står de och skräpar på lagret. Har man många ingående leveranser är det skönt att få bort pallarna. För få eller för många, det blir sällan lagom. Genom att vara med i en pallpool är man flexibel. Det finns pallföretag som är experter på alla sorters pallar. När de får in lastpallar, görs en noggrann kontroll, så att pallarna är hela och funktionsdugliga. Sedan märks lastpallarna upp i olika kategorier. EUR A-pallar är de pallar som tål tung last och som är godkända för farligt gods. Det finns också halvpallar och kvartspallar för mindre leveranser.

 

 

 

 

Köpa nya pallar

Kanske vill du investera i nya pallar från ett seriöst pallföretag. Det är bara att ringa och beställa. Det finns pallar för alla leveranser. Ska du skicka iväg lätt gods, behöver du kanske bara en engångspall. Den är enkel, och i praktiken går den att använda flera gånger. I sådana fall behöver du bara en pall för att kunna lasta utleveransen på en lastbil, och det ställs inga direkta krav på pallen. Du kanske tillverkar prydnadstomtar i ull eller ska skicka iväg något väldigt lätt. Men om du har stora containers med syrahaltigt rengöringsmedel är det EUR-A-pallar du ska ringa och fråga efter.

Fler nyheter