Effektivt lackskydd i Göteborg – när bara det bästa är gott nog för din bil

12 mars 2024 Maja Bergman Lindberg

editorial

I det hårda skandinaviska klimatet är det inte bara vi själva som behöver skydd och vård även våra bilar lider under de ibland extrema väderförhållandena. Salt, smuts, grus och UV-strålning är bara några av de faktorer som dagligen angriper ditt fordons lack. I Göteborg finns specialiserade tjänster för att skydda och bevara din bils lack från dessa påfrestande externt orsakade skador. Genom innovativa lösningar och avancerad teknik säkerställer man att din bil inte bara skyddas utan även behåller sitt estetiska värde.

Varför lackskydd är viktigt

Ett effektivt lackskydd erbjuder en rad fördelar som inte alla bilägare är medvetna om. För det första ger det en ökad resistens mot repor och mindre yttre skador som kan uppstå vid daglig användning. Dessutom försvarar det bilens ytskikt mot skadliga element som fågelspillning och trädgårdssafter, vilka kan vara mycket aggressiva och på sikt fräta igenom lacken om de inte avlägsnas i tid. Ett annat ofta förbisett inslag är bevarandet av bilens återförsäljningsvärde. En bil med omsorgsfullt underhållen lack blir mycket mer attraktiv för potentiella köpare och tenderar att behålla ett högre värde över tid. Det gör lackskydd till en investering som kan betala sig flera gånger om när det blir dags att sälja eller byta in din bil.

Vilka typer av lackskydd finns?

Traditionellt vax och polymersealer

Traditionellt lackskydd brukade innebära en regelbunden applicering av bilvax eller polymersealer. Dessa metoder tillför en tillfällig glans och en viss skyddsnivå men behöver ofta återappliceras var tredje till sex månad för att bibehålla sitt skydd. De är också begränsade i sin förmåga att stå emot de hårdare elementen som bildas på vägarna, särskilt under vintern i Göteborg.

lackskydd göteborg

Keramiskt lackskydd

Den senaste tekniken inom lackskydd är keramisk beläggning. En keramisk beläggning är en vätska som, när den härdat, skapar ett extremt slitstarkt och långvarigt skyddslager på lakken. Det avvisar vatten och smuts mer effektivt och ger en glans som är svåröverträffad av traditionella metoder. Denna typ av skydd är även mer hållbar och kan sist flera år jämfört med månader.

Självläkande filmer

Självläkande filmer är relativt nya på marknaden och erbjuder ett toppskikt av skydd. De består ofta av en plastpolymer som har den unika egenskapen att kunna ”läka” små repor och skador genom värmegenom exempelvis solens strålar eller varmt vatten. Detta innebär att den skonsamma finishen kan återställas till nästan originalskick efter mindre skador, och förvandlar dessa filmer till en premiuminvestering för bilägare.

Hur lackskydd görs i Göteborg

När du har bestämt dig för att investera i professionellt lackskydd göteborg, är processen följande: bilen rengörs noggrant för att garantera att den är fri från föroreningar som kan störa bindningen mellan lacken och det skyddande medlet. Därefter appliceras det valda skyddsmedlet varsamt och metodiskt för att säkerställa ett jämnt och allomfattande lager. Efter appliceringen måste bilen torka eller härda under en viss tidsperiod, beroende på vilken behandling som har valts. Det är även kritiskt att arbetet utförs i en kontrollerad miljö för att undvika damm, smuts och luftburna föroreningar som kan inkräkta på den härdningsprocessen. Efter att lackskyddet har härdat är din bil redo att möta Göteborgs väder och vindar med en ny nivå av säkerhet och glans.

Fler nyheter