En gammal amerikanare är svårslagen

29 oktober 2019 admin

Visst är det något alldeles speciellt med att höra mullret från en V8:a som drar igång under huven på en riktigt fin och skinande gammal amerikanare? Kanske en Pontiac, Cheva eller Mustang? Idag låter de flesta bilar väldigt mycket på samma sätt, men det finns bilar och motorer som kommer från en tid då det faktiskt gick att höra vilken bil det var som kom, bara genom att lyssna på motorljudet. Förutsatt att lyssnaren hade ett någorlunda tränat öra naturligtvis. Det som är fantastiskt är att många av dessa bilar rullar än i dag och att det även finns experter som har specialiserat sig på service av just gamla amerikanska bilar.  

 

 

Ingen återvändo

 

Så oavsett om du är ute efter en riktig nostalgitripp, eller kanske är mer intresserad av racing med kraftfulla bilar, så finns det ännu ett stort utbud av delar, motorer och kunnig service att tillgå. Att köra en bil med en V8-motor ger en helt annan körupplevelse än en “vanlig” motor i en modern standardbyggd bil gör. När du väl har känt kraften från ett antal hundra hästar som springer och frustar under huven så finns det ingen återvändo, du kommer du inte att vilja att köra något annat igen. Då är det bara att cabba ner, njuta och brumma iväg, kanske för att träffa andra entusiaster?  

 

Stark raggarkultur

 

Raggarkulturen står sig stark i Sverige med flera härliga evenemang och motormöten varje år runt om i landet. Dessa ger ett utmärkt tillfälle att få titta på, lyssna och känna på V8-motorer av olika slag. Så det spelar ingen roll om du redan är en inbiten V8-anhängare, eller om du kanske bara har ett begynnande motorintresse men aldrig har fått chansen att testa på en V8:a, ett besök på ett av dessa möten kan absolut rekommenderas för alla.

Fler nyheter