Göteborg och den vackra skärgården

08 januari 2020 jonas_olsson

Göteborg är en helt underbar stad. Här finns allt, från shopping i världsklass till den vackra skärgården som fortfarande sprudlar av liv. I skärgården hittar man saltstänkta klippor och fantastiska öar som man aldrig vill lämna. 

Göteborgs skärgård är också helt perfekt att utforska med båt. Det går att åka mellan öarna utan att behöva ge sig ut på öppet hav, och med en båt får man den härliga havsluften och kan smita iland där man själv vill. Det fina är att man inte behöver köpa båt utan det finns möjlighet att hyra båt i göteborg.

 

Hyra eller köpa båt?

För den som är mycket ute på sjön och tillbringar många dagar om året i båten går det inte att komma ifrån att egen båt är bästa alternativet. Det kan å andra sidan vara en väldigt bra idé att hyra båt om man är tillfälligt på besök eller helt enkelt bara vill nyttja båten en begränsad tid. En båt kräver mycket underhåll så vill man ha det enkelt och smidigt är det klart bättre att hyra. I Göteborg är det heller inte billigt med båtplats och det kan vara svårt att hitta någon nära där man bor.

 

 

Vilken ö ska man välja?

Om du hyr båt i Göteborg finns det många ställen att åka till. En klassiker är såklart Styrsö som inte får missas. Här hittar du en fantastisk utsikt och när du tröttnat på hamnen kan du lätt vandra runt. Fördelen med öar är faktiskt att man inte kan gå så mycket vilse. På Styrsö har du också gott om service tillgänglig vilket kan passa lite extra bra när man hyr båt och kanske inte kan vara iväg så många dagar. Så är du i Göteborg och känner för en dag eller två på havet är det verkligen rekommenderat att hyra båt!

Fler nyheter