Husvagnar gör dig fri

08 mars 2022 jonas_olsson

editorial

“Man ska ha husvagn, för då blir man fri”, skrev Claes Eriksson i Galenskaparnas låt om varför man ska ha just en husvagn. Och det är svårt att inte hålla med. Husvagnar ger dig en ojämförlig känsla av frihet som inte går att få med någon annan metod. Det är inte särskilt konstigt varför pappa Rudolf valde bort Greklands-resan till förmån för husvagnssemestern i Sunes sommar. Även om det initialt var en prisfråga, så är husvagnen någonting alldeles extra.

Husvagnar är svensk sommar, natur och semester när den är som allra bäst. Det är så kravlöst att semestra i en husvagn. Du kopplar vagnen på bilen, och sedan är det enbart vägarna som visar vägen och bestämmer var du ska ta vägen. Inga krav, inga planer. Du kan vara spontan. Stanna och bo var du helst behagar. Allt du behöver finns i den där husvagnen. Det är så man ska leva. Hur kan man ens vilja leva på ett annat sätt? Åtminstone under semesterveckorna.

 

husvagnar

 

Ett rullande hus på dina egna villkor

Bara föreställ dig själv. Du vaknar tidigt på morgonen. Du slår upp dörren till husvagnen, möts av den svala morgonsolen som trots allt avslöjar att det så småningom kommer att bli en väldigt varm och fin dag. Du drar in ett djupt andetag med frisk luft ned i lungorna. Doften av skog, vatten och frihet är oslagbar. Här i din husvagn finns det inga måsten. Du kan ta dagen precis som den kommer. Helt på dina egna villkor.

Det är just ovanstående frihetskänsla som driver människor att skaffa husvagn. Under sommarens högsäsong kryllar det av husvagnar ute på vägarna. Det är ett tecken på att det är många som har förstått tjusningen med att ha ett rullande hus med sig vart man än ska. Man ska helt enkelt ha husvagn. För då blir man fri.

Fler nyheter