I Tyresö kan de hjälpa dig med rätt däck och hjulinställning för tryggare resor på vägarna

31 augusti 2021 Cecilia Olsson

För att du ska kunna färdas tryggt på vägarna så krävs bland annat riktigt bra däck. De kan påverka allt från bromssträcka och stabilitet till bränsleförbrukning. Därför bör du se till att ha däck av hög kvalitet som är anpassade efter den bil och de behov du har. Det är också viktigt att vårda dem väl samt anpassa körstilen för att minska onödiga risker och slitage på däcken. Det handlar ofta om att undvika hinder på vägen (och parkeringar) samt onödigt hårda inbromsningar. Se till att däcken har rätt lufttryck och förvara dem torrt, svalt och mörkt. 

Ibland kan det behövas hjälp att hitta det bästa till bilen

När det är dags att skaffa nya däck till sin bil så kan det kännas svårt att veta vilka däck som är bäst bland alla modeller som finns. Därför kan det vara klokt att vända sig till experter som kan ge goda råd och tips. Sakkunniga däckhandlare kan hjälpa dig att välja de däck som passar bäst för just din bil och dina behov.

Hjulinställningen har stor inverkan på slitage och körning

En felaktig hjulinställning på bilen kan göra att fordonet bli svårare att framföra, däcken slits snabbare/ojämnt samt att bränsleförbrukningen kan öka. Därför ska du inte ignorera varningstecken som till exempel att bilen drar åt något håll eller att den känns instabil när du kör. Det är även klokt att kontrollera hjulinställningen om du kört på en trottoarkant, kommit i för hög hastighet över en vägbula eller kört ner i håligheter i vägbanan. Du bör se över hjulinställningen åtminstone 1 gång per år eller var tvåtusende mil.

Ett företag som kan däck

Vare sig man behöver hjälp att välja däck, kontrollera och justera hjulinställningen eller har något annat ”däckrelaterat” problem så kan man få hjälp av Däck & Maskin Tyresö AB. Det är en bra däckverkstad att vända sig till om man behöver hjälp med sina däck i Tyresö.

Fler nyheter