Ringa efter lyfthjälp

20 augusti 2020 Lily_Hansen

När man behöver hjälp av en kran för att lyfta eller flytta något tungt så kan man ringa efter en kranbil i västerås från exempelvis http://www.vigoandersson.se/. Kanske hade det gått att använda sig av en motviktstruck, en kran eller en mobilkran, men kranbilen kan vara ett bättre och mer ekonomiskt alternativ.

Eftersom kranbilar är bilar som man normalt använder för frakt av gods så rör de sig över stora områden och är därför ett mer flexibelt och billigare alternativ än den dyrare mobilkranen och leveransen av en motviktstruck. Har man en rutt där man ändå passerar kunden, så behöver man endast ta betalt för den tid som man använder sin kran istället för utleverans och hemtagning av någon annan maskin.

 

Klara sig själv  

Som förare av en kranbil kan man klara sig själv vid alla lyft. Arbetar man i en kran i form av en stationär eller mobilkran, så behöver man någon som kan koppla och koppla av lasten, men det behövs inte med den typen av kran som en kranbil har.

Föraren använder sig av en manövrering som ser ut som ett bälte med joysticks och knappar, och på det sättet kan man vara mobil men ändå styra över kranen istället för att sitta fast vid ett förarsäte. Som förare av en bil med kran brukar den största fördelen vara just att man inte är beroende av någon annan vid arbetsutövandet.   

 

 

I olika storlekar

Det man normalt kallar för kranbil är en lastbil med flak som har en hopfällbar kran mellan förarhytten och flaket. Bilar med kran finns det i en mängd olika storlekar som går alltifrån de största mobilkranarna till små flakbilar med samma design som kranbilen. Däremot finns det en stor skillnad mellan en kranbil och en mobilkran eftersom mobilkranen endast är en kran med hjul och inte har någon lastyta.

Fler nyheter