Semester med husvagn

25 november 2019 patrick_pettersson
Semester med husvagn

Att dra med sig husvagnen ut på vägen är en härlig känsla av frihet. Semester med husvagn passar alla, både barn och vuxna uppskattar en tid med husvagnen. Det finns så mycket att se i Sverige med olika sorters landskap. Och campingplatser finns det gott om att välja på utmed vägen. Svenskar gillar verkligen att bo på camping under sommaren och 2018 var ett rekordår med hela 16 miljoner gästnätter spenderade ute bland campingplatserna. Västra Götaland var det länet som det var mest populärt att campa i under det året.

 

Köpa husvagn

Funderar man på att köpa sig en husvagn så kan det vara en bra idé att först provköra någon annans husvagn för att se hur det är. Kanske låna av en kompis och fara iväg över helg som ett test för att se om livet i husvagn är något man trivs med. Husvagnar kan se väldigt olika ut med diverse utformning i interiören så det är bra att titta runt och se vad det är man gillar. På en firma som säljer husvagnar kan man få tips på vad som kan vara passande. En firma är också säkrast att köpa sin husvagn ifrån så det inte uppstår problem efter köpet.

 

 

Husvagnens utveckling

På campingplatserna är det vanligt att både tälta, sova i stuga och i husvagn. Men de flesta väljer att bo i husvagn och den boendeformen vinner överlägset med hela 67 procent som väljer att sova i husvagn. På de senaste 10 åren har det skett en enorm utveckling och fler väljer att ha sin semester i husvagn. Att bo i husvagn är ett gammalt fenomen men det är inte förens efter andra världskriget som det blir populärt i Sverige. En husvagn som var riktigt populär var klassikern “ägget” som kom år 1955 men det var inte förens på 1960-talet som husvagnen blomstra rejält.

Fler nyheter