Trycket som gör jobbet

18 maj 2020 william_eriksson

Att driva saker med tryckluft har varit populärt i mer än hundra år. Med tryckluft kan man på ett billigt och enkelt sätt generera mycket kraft. En kraft som dessutom enkelt kan distribueras över rätt så stora ytor. I en verkstad, eller annan industri av något slag, kan man ha en central kompressor som ordnar till tryckluften som man sedan skickar ut i mer eller mindre intrikata rörsystem. I rörsystemet kopplar man sedan in verktyg av olika slag, det kan handla om mutterdragare, borrar eller högtryckstvättar. Möjligheterna är egentligen ändlösa. Det finns en massa olika verktyg och maskiner som kan drivas med tryckluft.

 

Vem behöver kompressorer?

Man kan säga att alla behöver en kompressor då och då. Så är det kanske inte riktigt. Men vad som är riktigt är att en kompressor är ett väldigt klokt sätt att skaffa kraft på. Kompressorer finns i alla möjliga storlekar. Från enorma stationära kompressorer avsedda för industrin och, till exempel, gruvor. Till små, smidiga och portabla kompressorer man kan ha med sig. Eller för all del ha i garaget. Till sin lilla smidiga kompressor kan man som sagt koppla allt möjligt. En mutterdragare för däckbytet är inte så dumt att ha. Eller kanske en högtryckstvätt för att få bilen blank och snygg.

 

 

Skaffa en kompressor

När man är ute efter en kompressor så är det klokast att vända sig till någon form av specialfirma. Det gäller oavsett om man är ett företag eller bara vill ha en i garaget. Kompressorer i stockholm finns det flera olika proffsiga företag som säljer. Befinner man sig i övriga delar av landet finns det också flera olika firmor att välja mellan. Vänder man sig till ett proffs så får man inte bara hjälp med att hitta rätt kompressor och tillbehör. Man får även hjälp med underhåll, service och eventuella reparationer.

Fler nyheter