Underkänd på bilbesiktningen?

18 maj 2020 patrick_pettersson

Hoppsan! Du vet inte riktigt hur det gick till, men helt plötsligt har tiden gått och din bil, som en gång var så ny och fin, har nu fått en anmärkning på bilbesiktningen. Och ja, du förstår ju varför det är viktigt med besiktning. Systemet finns trots allt främst för din och andra trafikanters säkerhet och anmärkningen betyder att ett potentiellt allvarligt fel har upptäckts och måste åtgärdas. Men – suck – nu måste du ta tid ur ditt upptagna liv för att fixa även detta. Vem ska få äran att serva din bil?

 

Närmaste bilverkstad gäller

Efter anmärkningen får du kanske inte köra din bil mer än vad som är absolut nödvändigt för att ta den till bilverkstaden. Vad gör du då om din favoritmekaniker bor uppe i norra Sverige, men du har flyttat ner till Stockholmsområdet? Bilservice i Tyresö till exempel hittar du hos Mekonomen Bilverkstad, en verkstad som skiljer sig från många i och med att nybilsgarantin gäller hos dem. Hit kan du som bor i närheten köra din anmärkta bil och få felen åtgärdade. Efter det får du ett intyg och kan fortsätta att köra fritt. Betalningen kan du göra delvis och räntefritt om du skaffar Mekonomens kort.

 

 

Planera in regelbunden bilservice

För att detta inte ska hända dig igen, kanske på grund av försummad bilskötsel, kan det vara en bra idé att skapa ett schema. Där planerar du in alla bilens behov och bestämmer datum för åtgärder i förväg. Det är lätt hänt att man skjuter upp ett måste gång på gång för att man inte har tid eller ork, och så en dag står man där med pajat fordon. Visa din bil lite kärlek i stället och se till att den regelbundet får besöka en bilverkstad. Där fixar man alla småfel innan de förvandlas till något stort och allvarligt.

Fler nyheter