Ut på vägarna med Gärdestad i högtalarna

20 april 2020 patrick_pettersson

”Huar svagnshits” är namnet på en dubbel-CD som släpptes år 2015. Den innehåller klassiska godingar från Ted Gärdestad, Peps Persson, Björn Skifs och Jerry Lee Lewis. Plattan representer på ett utmärkt sätt den husvagnskultur som alla som någonsin ägt en husvagn eller bott på en camping kan relatera till. Spontaniteten, friheten och öppenheten. Var som helst är ett hem och du kan alltid vara på väg någonstans. Husvagnen är ett omåttligt populärt sommarfenomen och varje semestersommar fylls vägarna upp av semestrande svenskar med sina husvagnar. Finns det någonting mer svenskt än husvagnssemester genom sommarlandskapen?

 

Den semestrande familjen 

Tankarna förs enkelt in på husvagnar representerade i populärkultur. De flesta av oss har någon slags relation till klassikern “Sunes sommar” från 1993. Många kan säkert känna igen pappa Rudolf i sin egen pappa. En medelålders man i träningsoverall, fiskehatt, pipa och som alltid tror att han vet bäst och kan fixa allting och aldrig låter sig bli påmind av sin egen klantighet. Husvagnen har ett mycket stort symboliskt värde för den semestrande familjen. En plats att vara tillsammans på och mysa. Husvagnar för familjer närmare varandra och är ett utmärkt alternativ till utlandsresor till medelhavet eller Thailand. För vem behöver åka utomlands när Sverige är så vackert på sommaren?

 

 

Grönt semesteralternativ 

Så, nu är det väl bestämt? Koppla på husvagnen på bilens dragkrok, ta fram bilatlasen och stoppa i Husvagnshits-plattan i CD-spelaren. Du är redo för din sommarsemester. Dessutom blir du ju helt plötsligt en miljöhjälte som inte flyger kors och tvärs över Europa. Du får inte bara en fantastiskt lokal naturupplevelse, du bidrar också till att minska utsläppen och gör dessutom en insats för klimatet. Husvagnen räddar med andra ord både miljö och liv. Camping- och husvagnskulturen är någonting som måste upplevas, och det måste upplevas live. Du kommer garanterat skapa många goda minnen.

 

Fler nyheter